Dokument- och ärendehanteringssystem

Dokument- och ärendehanteringssystem

Dokument- och ärendehanteringssystem

För att driva en framgångsrik verksamhet behövs struktur och kontroll över information inom organisationen. Det ska dessutom vara tidseffektivt att hantera nödvändiga dokument och ärenden. Hur kan ett dokument- och ärendehanteringssystem hjälpa dig? Att ha all information samlad på ett ställe med rutinmässiga arbetssätt kring hanteringen underlättar och sparar tid. Vi på RMT är experter på informationsteknologi. Vår långa erfarenhet av att skapa och leverera lösningar i framkant hjälper er att lägga mindre tid på hantering av information och mer tid på produktion.

Dokument Och ÄrendehanteringssystemDokument Och Ärendehanteringssystem

 

Skapa struktur med dokument- och ärendehanteringssystem

Med RMT+ får du koll på allt från interna ärenden, revisioner, enkäter och ansökningar. Detta innehåller även remisshantering, diariehantering, ledningssystem, kvalitetssystem och arkivsystem. Tappade du bort dig bland alla dessa ord? Vi förstår, det är nämligen extremt mycket att hålla reda på för att kvalitetssäkra och kostnadsbespara alla led i en verksamhet. Tack och lov är vårt system enkelt trots att det klarar av att reda ut detta trassel.

Hur fungerar det?

RMT+ är ett molnbaserat system som hjälper användaren med dokument- och ärendehantering. En sökfunktion som filtrerar dokumenten utifrån metadata hjälper dig att hitta rätt dokument. Alla vet vad de ska göra och när tack vare att-göra-listor och påminnelsefunktionen. Det finns funktioner för att till exempel skapa automatiserade dokumentmallar, begära läskvittenser, koppla information till e-post och sms, dra ut rapporter och mycket mer. 

Blir det inte krångligare?

Förändringsarbete inom organisationer är jobbiga, det är därför lätt att fastna i ett rutinmässigt men ineffektivt arbetssätt. Vi tänker inte sticka under stolen med att ett systembyte kommer innebära en förändring. Men inom kort när alla har vant sig vid den nya rutinen kommer ni att se resultatet i produktionssiffrorna och kunna plocka ut vinsten av att ni lägger mindre tid på dokument- och ärendehantering. 

Vi skräddarsyr systemet efter era önskemål

RMT levererar it-lösningar till organisationer i ett stort antal branscher. Alla våra kunder har olika rutiner och krav på sig. Vi anpassar därför systemet för att det ska passa just er verksamhet. Du kan läsa mer om vilka standardfunktioner som erbjuds på respektive produktsida för dokumenthantering samt ärendehantering.

Varför ska du välja just oss?

RMT+ är ett system som är framtaget för att hjälpa organisationen med utveckling och effektivisering. Med andra ord vill vi att ni ska kunna öka produktionen. Vi ser till att er sätt att hantera dokument och ärenden blir mätbara och synligt ökar i effektivitet. Vi strävar dessutom  efter att alltid vara i framkant och förbättra vår produkt. Men framförallt vill vi att ni ska känna er säkra på att ni alltid kan kontakta oss och få den hjälp ni behöver med systemet. 

Vill du veta mer om hur det fungerar?
Kontakta oss via telefon eller e-post så hjälper vi dig!
+46 (0)8 735 92 00 | info@rmt.se

 

Läs mer om RMT+ dokumenthanteringssystem och ärendehanteringssystem.

RMT på 30 minuter

Hur vill du spendera dina 30 minuter?

Visa mig! Ring mig!